Lehed

pühapäev, 25. november 2012

Lihapallid spagettidega






400-500g hakkliha
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 spl riivsaia
1 muna
pitsamaitseainet
1 dl riivitud parmesani juust
1 spl worcestershire kastet
1 purk konserveeritud tomateid (terveid)
1 väike pakk tomatikastet (Pomi)
soovi korral punast veini
soola
pipart
suhkrut

Lihapallid:
Haki pool sibulat peeneks ja prae õlis pehmeks, lisa 1 hakitud küüslauguküüs ja prae veel mõni hetk. Kalla praetud sibul ja küüslauk kaussi, kuhu lisa riivsai, juust, pitsamaitseaine, sool, pipar ja hakkliha. Mudi kätega hakkliha läbi. Klopi muna lahti ja lisa worcesteri kaste, kalla hakkliha peale, mudi veel kõik hästi segamini. Soovi korral prae väike tükike hakkliha pannil läbi, et maitsta, kas soola on piisavalt. Veereta käte vahel hakklihast lihapallid ning prae need pannil ilusaks pruuniks ning tõsta kõrvale.

Kaste:
Haki ülejäänud pool sibulat peeneks ja prae õlis pehmeks, lisa ülejäänud hakitud küüslauguküüned ja prae veel mõni hetk. Lisa pannile tomatid ja tomatikaste, tükelda pannilabidaga tomateid väiksemaks. Soovi korral lisa nüüd sorts punast veini. Maitsesta tomatikastet soola, pipra, suhkru ja pitsamaitseainega. Lase keskmisel tulel 5 minutit podiseda ning siis lisa lihapallid kastmesse. Sega läbi ning lase veel 5-10 minutit podiseda. Kui kaste tundub liiga paksuks minevat, lisa pasta keeduvett pisut juurde. Maitse ja vajadusel maitsesta veel ning serveeri keedetud spagettide ning riivitud parmesani juustuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar