Ma pole päris ammu ühtegi kooki küpsetanud, kuna ise väga suur magusasõber pole ja ega eriti aega ka pole. Kui midagi süüa teen, siis pigem lähevad käiku juba katsetatud retseptid ning harva proovin midagi uut. Seekord tegin isadepäeva puhul lõpuks kooki, polnud küll päris uus retsept, kuid seekord sai ka pildid tehtud ja leidsin aega retsepti siia üles riputada. Retsept on ise Oma Maitsest, kuid tegime väikse muudatuse, sisse läks natuke Milka toorjuustu ja tänu sellele on ka vähem suhkrut. Otsustasin ka munakollased välja jätta, kuid oleks ikka pidanud panema, kook jäi veidi vedel. Võibolla oleks pidanud ka kauem seisma külmas või üldse kauem ahjus olema aga õnneks maitse on superhea ning soovitan teha. Isad kiitsid heaks :)
Põhi:
150g küpsiseid (digestiiv või kakaoküpsised vms)
40-50g võid
Täidis:
400g maitsestamata toorjuustu
175g Phildadelphia Milka toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 muna
3 munakollast
1,5 dl hapukoort
200g Daimi šokolaadipallikesi
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm lahtikäiva küpsetusvormi põhjale.
Sega toorjuust, suhkur, munad ja hapukoor ühtlaseks. Mina toorjuustu tükke täielikult välja ei saanudki, kuid see ei ole probleemiks. Vala täidis põhjale ning raputa peale pooled šokolaadipallikesed. Küpseta 180C juures ahjus 1 tund ning siis vala koogi peale ka ülejäänud pallikesed ning küpseta veel 5 minutit. Lasin ka veidi grillfunktsioonil küpseda, et pealmine šokolaad veidi rohkem sulaks. Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 5 tundi külmas.
Retsept modifitseeritult: Oma Maitse
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar