Lehed

teisipäev, 2. oktoober 2012

Šokolaadivulkaanid



Väikesed šokolaadivulkaanid on iga šokohooliku unistus! Soojad ja magusad koogikesed on kõige paremad just otse ahjust võttes, kuna nagu kogemus näitas, siis paari tunni pärast ei olnud nad enam vulkaanid - ehk seest vedelad, vaid lihtsalt väikesed šokolaadikoogid. Kuid sellegipoolest maitsvad!

6 tk
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g jahu
4 suurt muna

Määri vormid võiga ning puista üle suhkruga. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa šokolaadi-võisegu ning vahusta veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. Kalla segu ettevalmistatud vormidesse.
Küpseta 180 kraadises ahjus 10-11 minutit. Küpsetasin tegelikult umbes 16-17 minutit, kuna 10 minutiga oli kook veel täielikult vedel. Võtsin ahjust välja siis, kui oli näha, et peale oli tekkinud niiöelda küpsenud kiht, seest jäi endiselt vedelaks.
Kummuta taldrikule ning serveeri jäätisega.

Retsepti allikas: Nami-Nami kokaraamat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar