Lehed

esmaspäev, 24. september 2012

Sichuani kana



Sattusin ükspäev raamatukogu tehnikaosakonda ja mis ma sealt avastasin! Riiulite viisi kokaraamatuid! Kipun tavaliselt ka niisama kokaraamatuid kokku ostma, kuid viimasel ajal on nad nii kalliks läinud ja seega on laenutusvõimalus minu jaoks suurepärane. Tundsin end nagu laps kommipoes :) Haarasin sealt kohe mitu raamatut kaasa, mida olen ka niisama tahtnud endale osta, kuid ei ole kindel päris olnud. Nüüd siis sai ära katsetatud nendest esimene toit, mis tuli väga maitsev. Raamatuks oli "450 retsepti kogu maailmast".
Vabandan kohe ette pildi pärast, aga õhtu on juba nii pimedad, et ei ole kusagil piisavalt valgust, et korralikku pilti teha!


2 kondita ja nahata kanakintsu (u 360 g)
1/4 tl soola
1/2 lahtiklopitud munavalget
2 tl maisitärklisega kastmepaksendajat
1 paprika
0,6 dl taimeõli
2-4 tšillit
1 suvisibul lühikeste juppidena
mõned väikesed tükid kooritud ingverit
1 tl magusat oapastat või hoisin-kastet
1 tl tšilliga oapastat
1 sl Hiina riisiveini või kuiva šerrit
1,6 dl röstitud India pähkleid
mõni tilk seesamiõli

Lõika kana väikesteks suhkrutükisuurusteks kuubikuteks. Sega omavahel kana, sool, munavalge ja kastmepaksendaja (panin tavalist maisitärklist). Eemalda paprikalt seemned ja lõika see umbes sama suurteks kuubikuteks kui kanaliha. Kuumuta õli eelsoojendatud vokkpannil. Voki kanakuubikuid mõni minut, kuni need on muutnud värvi ja enamvähem küpsed. Võta vahukulbiga pannilt ja hoia soojas. Pane pannile paprika, hakitud tšilli, suvisibul ja hakitud ingver ning voki umbes minut aega. Lisa kana, hoisin-kaste, oapasta (kasutasin küüslauguga oapastat ja panin 2 tl) ja vein või šerri (kuna kumbagi polnud, asendasin tavalise kuiva valge veiniga). Sega hästi läbi ja voki veel minut aega. Lisa pähklid ja seesamiõli. Serveeri kuumalt nuudlite või riisiga.

Lisaksin teinekord ka tavalist sibulat, mis vokkides jääb mõnusalt magus ja krõmps. India pähkleid paneksin isegi vähem.

Retsepti allikas: 450 retsepti kogu maailmast

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar