Lehed

kolmapäev, 22. juuni 2016

Baklažaanipesto



Kui see oleks meie pisipreili teha, siis me sööks iga päev makarone, no vahel natuke munaputru ja juustu ka. Köögiviljade tutvustamine on aga iga tubli ema töö ning nii ma seda siis üritangi teha. Baklažaani õnnestus ükskord lasagne vahel edukalt pakkuda aga muidu pannakse tükikesed ikka ilusti kõrvale ning küsitakse kahtlustavalt: "Mis see on?". Aga kuna baklažaan on üks mu lemmikuid, siis pidin välja mõtlema mooduse, kuidas seda teha saaks. Riskisin ning tegin baklažaanist pesto, äkki spagette suhu toppides ei märgata, et need millegagi koos on. Õnneks oli see pesto täielik hitt ning juba peale valmisvuristamist nõuti maitsmist ning isegi veel.

2 inimesele ja ühele lapsele

1 suur baklažaan
5 päikesekuivatatud tomatit õlis (võib ka rohkem panna)
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikulehti
oliiviõli
peotäis parmesani
peotäis india pähkleid
pastat, näiteks spagette

Soojenda ahi 200 kraadini. Lõika baklažaanil ära ots ning poolita pikkupidi, löö kahvliga pealepoole mõned augud sisse ning pane baklažaan, lõikepind allapoole, ahjuplaadiga ahju. Küpseta, kuni on täielikult pehme ning kergelt krimpsu läinud, see võtab aega umbes 30 minutit. Seejärel lase jahtuda pisut.
Pane päikesekuivatatud tomatid, pisut tomatite pealt õli ning tavalist oliivõli, küüslauk ja pähklid köögikombaini ning surista peeneks. Koori baklažaan ning lisa see ning ka basiilik ja parmesan, maitsesta  soovi korral soolaga ning surista pesto valmis.
Kui pasta on keedetud, kurna see ning jäta veidi keeduvett alles. Sega pesto spagettidega, vajadusel lisa keeduvett, kui tundub liiga kuiv. Serveeri koos riivitud parmesaniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar