Alates 8.kuust
0,5 sibulat
u 200g (pool tavalisest) suvikõrvitsat jämedalt riivitud
1 väiksem porgand peenelt riivitud
200g hakkliha
1dl punaseid läätsi (keevad kõige kiiremini pehmeks)
2 keskmist kartulit
200g tomatipastat
mangopüreed
maitseaineid
oliiviõli
Haki sibul peeneks, riivi suvikõrvits (ülejäänud suvikõrvitsast tee endale maitsev roog) ja porgand, lõika kartul väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil veidi oliivõli ning prae kergelt sibulat, seejärel lisa suvikõrvits ja porgand nind prae mõned minutid, kuni need pehmenevad.
Lükka köögiviljad panni servadesse ning pane pannile hakkliha, sega ning prae, kuni roosa värvus kaob, soovi korral lisa soola või maitseaineid.
Nüüd lisa pannile tomatipasta, veega loputatud läätsed ning kartulid, sega kõik läbi. Kuna tomat on suhteliselt hapu, siis magususe saamiseks lisa suhkru asemel mangopüreed (näiteks Salvesti oma). Hea on mangopüree jääkuubikualusel külmutada ja siis vajadusel toitudesse lisada. Siia panin 2 kuubikut.
Lisa ka veidi vett hautisele ning lase madalal tulel kaane all podiseda, sega vahepeal ja lisa vett, kui vaja. Hauta, kuni kartul on pehme, selleks kulus umbes 30min.
Vastavalt lapse vanusele kas püreesta või suru kahvliga tükkideks.
Retsepti idee: One handed cooks
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar