Lehed

reede, 29. juuni 2012

Hakkliha-baklazaanipasta



Minu arust on baklazaan üks tore köögivili, viljaliha meenutab küll veidi käsna ja tema tume värvus võib olla mõnedele eemaletõukav, kuid pehmeks hautatult on ta lausa suussulav. Baklazaanist on palju erinevaid retsepte, kuid seekord otsustasin ta pastakastme sisse panna. Kaste podiseb vaiksel tulel küll päris tükk aega, kuid see-eest maitse on hää ja tummine. Antud retseptist saab kuskil 5-6 portsu.

1 keskmine baklazaan
400 g segahakkliha
1 sibul
2 purki konservtomateid (terved on paremad, kui purustatud)
punast veini (võib välja jätta, kuid annab minu arust head maitset)
soola, pipart, suhkrut
basiilik (värske või kuivatatud)
praadimiseks õli
meelepärast pastat

Haki sibul ning prae kergelt pannil õlis, seejärel lisa hakkliha ning prae, kuni roosa värvus on kadunud. Samal ajal tükelda baklazaan umbes 1cm kuubikuteks. Kui hakkliha on valmis, lisa baklazaanikuubikud, sega, et kõik tükid saaksid õliga kokku. Nüüd tuleks ka soola lisada, ka võib panna veidi hakklihamaitseainet. Kui ka baklazaan on kergelt läbi kuumutatud, kalla pannile kaks purki konservtomateid, tükelda pannilabidaga tomateid pisut väiksemateks ning sega kõik korralikult läbi. Lisa korralik sorts veini (alkoholi pärast ei pea muretsema, see aurub välja), basiilik ning veel soola ning ka suhkrut (panin umbes 1 tl). Keera tuli keskmisele kuumusele ja jäta kaste podisema, kuni baklazaan on pehme, minul kulus selleks kuskil 20-25 minutit. Vahepeal keeda meelepärane pasta valmis ning serveeri kohe kuumalt, riivi peale paremasani.
Ülimaitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar